Зателефонуйте нам: (095) 400-18-81, (0552) 49-19-24, 49-83-18 пн-пт: 900 - 1700, сб: 900 - 1400 travel@kopcap.ks.ua
Головна Країни Блог Туроператори Контакти

Пам'ятка безпеки: важливі поради мандрівнику

1. Розділіть джерела грошей
Звикли зберігати кредитну картку в своєму гаманці? На час подорожі про подібну звичкою краще забувати. Зберігайте кредитну картку окремо від грошей і документів та, бажано, обзаведіться запасний кредиткою.

2. Відскануте документи
Зробіть скани вашого закордонного та громадянського паспортів, водійських прав та інших важливих документів і відправте їх самому собі поштою. Раніше документи було прийнято ксерокопіювати і зберігати роздруківки в сумці, але цей спосіб безнадійно застарів. Довіртеся сучасним технологіям - і тоді навіть якщо ваші речі будуть загублені, посвідчення особи все одно залишаться при вас.

3. застрахує
Проста істина, про яку багато хто забуває. Витрати на медичну допомогу можуть легко скласти десятки тисяч доларів - навіть якщо мова йде про незначні хворобах і пошкодженнях. Це просто не можна не враховувати.

4. Перевіряйте інструкторів на наявність ліцензії
Дуже важливий момент, якщо ви захочете попірнати з аквалангом, стрибнути з банджі або зайнятися ще чимось екстремальним. Переконайтеся, що інструктори, які пропонують вам супровід в даних розвагах, дійсно володіють належними правами і навичками. Занадто дешеві ціни на послуги часто говорять про відсутність дозволу у надають їх людей!

5. Не подавайте жебракам
У цьому правилі є свої винятки - наприклад, подавати ченцям, що збирає милостиню - справа, як правило, дуже навіть хороше. Однак загалом і в цілому слід намагатися не подавати милостиню на вулицях. Крім того, що подаяння лише сприяють процвітанню так званої «мафії жебраків», подаючи, ви зайвий раз демонструєте на вулиці свій гаманець небажаним особам.

6. Постарайтеся не користуватися кредиткою в інтернет-кафе
На комп'ютерах в інтернет-кафе можуть бути встановлені програми, зчитувальні дані, які ви керуєте при онлайн-оплаті, ніж згодом можуть скористатися зловмисників.

7. Поменше салатів і льоду
Це стосується країн третього світу з сумнівною якістю води - і, особливо, дешевих кафе. Звідки співробітники кафе взяли лід і якою водою вони ополіскували овочі і фрукти - велике питання, на який ви навряд чи отримаєте відповідь. Ризикуйте рідше - і ваш шлунок буде вам вдячний.

8. Обзаведіться «підробленим» гаманцем
У місцях, що користуються дурною кримінальної славою, носите з собою в легкодоступному місці гаманець з невеликою кількістю грошей і простроченими картками. Якщо вас обкрадуть, то цілком ймовірно, що ваші основні грошові запаси залишаться недоторканими.

9. Не дозволяйте себе відволікати
Нав'язливі жебраки або міські божевільні - додатковий привід бути напоготові. Цілком ймовірно, що вони просто відволікають вашу увагу в той час, як чиїсь спритні руки інспектують ваші кишені.

10. Будьте в курсі
Цілком ймовірно, що країна, в яку ви їдете відпочивати, куди безпечніше, ніж ваш рідний район. Тим не менш, у багатьох популярних туристичних місцях існують свої шахрайські схеми, націлені на мандрівників. Перед поїздкою постарайтеся вивчити правила поведінки в країні, можливі схеми шахрайства з боку таксистів, продавців, готельєрів, щоб під час відпочинку з легкістю уникнути неприємностей.