Зателефонуйте нам: (095) 400-18-81, (0552) 49-19-24, 49-83-18 пн-пт: 900 - 1700, сб: 900 - 1400 travel@kopcap.ks.ua
Головна Країни Блог Туроператори Контакти

Як правильно одягнутися, подорожуючи з холоду в спеку і навпаки

Подорож із холоду в спеку
Для такого варіанту важлива багатошаровість одягу. Спочатку створіть легке базове вбрання: це найнижчий шар і саме те, в чому ви вийдете з літака і добиратиметеся до готелю або іншого місця проживання.

Потім утеплюйте. Зробити це можна за допомогою одного або декількох шарів одягу. Головне, щоб «верх» легко складався та поміщався у ручну поклажу.

Багатошаровий варіант одягу для чоловіків: футболка, толстовка, куртка, джинси.

Багатошаровий варіант для жінок: легінси, футболки або легка бавовняна блузка, тепла спідниця або довгий светр, куртка.

Взуття для таких подорожей теж має бути особливим: в ідеалі це легкі замшеві черевики або чоботи з гнучкою підошвою, які не обтяжать вашу дорожню сумку. На заміну ним беріть сандалі або мокасини.

Подорож із спеки в холод
І тут так само важлива багатошаровість, але вже у зворотному порядку. Базовий шар — це одяг, в якому ви почуватиметеся комфортно в аеропорту.

Підготуйте кілька суперлегких речей, за допомогою яких ви швидко утеплите по прильоту. Це можуть бути кардигани, светри, теплі сорочки, шарфи та палантини.

Подорож із холоду до холоду
Здійснювати перельоти в шубі або пуховику може спричинити певні незручності: вам доведеться тримати їх в руках в аеропорту, компактно упаковувати в літаку і так далі. Вихід – легке вовняне пальто, яке можна утеплити теплим палантином (чоловічий варіант – шарфом).

Для жінок хороший варіант - пончо, яке за своєю суттю нагадує теплу ковдру (у такій ролі вона знадобиться ще й у літаку). Під нього можна надіти хоч п'ять светрів, якщо на вулиці сильний мороз.

Подорож із спеки в спеку
Найпростіший варіант: можна легко одягтися, взяти із собою мінімум речей. Однак про всяк випадок захопіть легкий тонкий шарф: він врятує як від прохолоди, так і від сонця, що спалює, його можна намотати на голову, використовувати як парео на пляжі і так далі.

Насамкінець запам'ятайте важливе правило: враховуйте не тільки температуру повітря в пункті призначення, але й погоду в цілому. Яка вологість, чи сильний вітер, чи є сніг чи дощ тощо. Адже навіть слабкий вітер посилює мороз, а вологість сприяє тому, що мороз може проникнути до кісток.